joi, 20 august 2009

Schimbarea launtrica




In ultimul timp se vorbeste atat de mult de schimbarea launtrica, si ne-o dorim cu totii. Poate de mult timp incerci sa schimbi ceva in viata ta, lucruri care te fac sa avansezi tocmai spre opusul a ceea ce ar trebui sa reprezinti tu, iar rezultatele par sa fie atat de departe de asteptarile tale.
Schimbarea nu are nici o legatura cu ceea ce fac sau ce spun ceilalti, ci are legatura doar cu interiorul tau, propunand o cercetare launtrica sincera a lucrurilor dinlauntru, care poate duce la o schimbare adevarata. Daca vrei sa fi sincer si sa schimbi ceva in viata ta, acest lucru este posibil.
Schimbarea pe care o descrie Dumnezeu inseamna mult mai mult decat a-mi perfectiona ce este in mine. El doreste sa privim realitatea asa cum e ea, cu toate temerile, durerile, resentimentele si motivele de autoaparare pe care ne straduim sa le ascundem si sa iesim la lumina- ca oameni schimbati. . .nu fatarnici, nici perfecti, dar mai capabili de a actiona.

Exista 4 tipuri de oameni
1. nepasatori: Intre fire si duh eista o lupta. Cat timp sesizezi aceasta lupta, e bine deoarece Dumnezeu vrea sa faca o schimbare in tine, iar cand nu mai sesizei asta, inseamna ca ai devenit nepasator.
2. automultumiti: Sunt oamenii caracterizati de delasarea totala a lucrurilor importante, si ideea ca viata lor e buna asa cum e. In schimbarea launtrica, in conformitate cu instructiunile lui Hristos, trebuie recunoscute toate lucrurile pe care preferam sa le negam.
3. impietriti: Daca ceva nu le-a iesit cum au vrut ei,iar promisiunile lui Dumnezeu par sa nu se realizeze la timp,isi impietresc inima iar esecurile, neimplinirile, problemele lor, li se datoreaza toate celorlalti. Daca vrei sa te schimbi, se poate. Dar daca tot timpul vorbesti doar de schimbare, de trezire spirituala, inseamna ca ai devenit impietrit.
4.frustrati: Sunt cei care incearca de atata timp sa se schimbe, si totusi nu se schimba nimic in viata lor. Dumnezeu intervine sa produca schimbarea, dar e nevoie si de contributia ta. Trebuie sa iti impui o disciplina intre prioritatile tale pentru a putea reusi in ceea ce ti-ai propus. Daca o iei crescand, pana la urma devine o obisnuinta, despre care se zice ca e a2a natura a omului. Astfel, schimbarea va fi posibila cu adevarat. Calea spre schimbarea reala este regasita cel mai adesea de oameni care indraznesc sa-si priveasca problemele in fata.
Cand ne uitam la atitudinile, lucrurile, lucrurile masurabile si superficiale, acestea ne distrag atentia a ceea ce este important.

Ce te poate schimba?-renuntarea la lucrurile vechi, luarea unor hotarari noi, iar daca raspunzi la UNDE,CAND,CU CE trebuie sa inceapa schimbarea, cred ca sti ce ai de facut.
Puterea invierii e cea care poate ajuta; e cea care sterge trecutul, esecul, pacatul, le sterge, nu le neaga, le neutralizeaza deoarece El a platit pretul fiecarui pacat comis vreodata.

Cat timp te mai gandesti la o factura platita? Schimbarea trebuie sa fie astfel: sa ne luptam sa nu mai acumulam o asemenea factura,iar asta nu cere amanare. . .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu